Световният шампион САЩ, който ще защитава титлата си това лято в Испания, бе неприятно изненадан от една от суперзвездите си.

Кевин Дюрант шокиращо реши да се оттегли от националния отбор, след първото му събиране. Седмица преди втория лагер, Дюрант обяви, че няма да играе за САЩ на Световното първенство.

"Кевин се свърза с нас днес следобед и сподели, че се чувства физически и психически изцеден от сезона в НБА, и от нуждата да носи такава огромна отговорност. Той се опита да се включи, по време на първия лагер в Лас Вегас, но сега смята, че не е способен да бъде напълно отдаден на отбора. Аз и треньорът Кжижевски подкрепяме напълно Кевин. Най-важното е да се чувства добре и да се подготви за предстоящия сезон. Той е част от националния отбор от осем години, и има основна роля в успехите ни, и се надяваме и за в бъдеще да бъде така," заяви Джери Коланджело, директор на националния отбор на САЩ.

Така 15 баскетболисти ще продължат работа в Чикаго на 14 август, и само един от тях ще трябва да отпадне от групата за Мондиала, който стартира в края на месеца.

Според американските медии, проблемът на Дюрант е дошъл след тежката контузия на Пол Джордж, който счупи крак преди няколко дни, по време на контрола на националния тим. Други обаче твърдят, че марката, която Кевин рекламира - Under Armour - е настояла да се откаже от националния тим на САЩ, където adidas и Nike водят истинска война от години.