Първата контрола на американския национален отбор по баскетбол завърши преждевременно, след като старши треньорът Майк Кжижевски даде нейния край в началото на последната четвърт.

Съставът на САЩ бе разделен на "Бели" и "Сини", и току-що бе стартирал финалната част на първата проверка, в Лас Вегас, когато зверска контузия помрачи доброто настроение на всички.

Една от големите звезди на НБА през изминалата година - Пол Джордж от Индиана Пейсърс - счупи крака си при опита да спре в защита Джеймс Хардън. При падането десният крак на крилото се огъна ужасяващо и костта му се счупи пред погледа на стотици хиляди хора в залата и пред телевизорите.

ВИЖТЕ КОНТУЗИЯТА ТУК, КАДРИТЕ НЕ СА ПОДХОДЯЩИ ЗА ВСИЧКИ

Пол Джордж

източник: Gulliver/Getty Images

След като Джордж бе изнесен на носилка, Майк Кжижевски сложи точка на контролата.

Фрактурата е в подбедрицата, а в следващите 2-3 дни Пол Джордж трябва да остане в болницата в Лас Вегас.

Съотборниците на Джордж не успяха да издържат на гледката и заровиха лица в кърпи и екипи. Най-близкостоящият Хардън бе замръзнал на място и едва не падна на земята от видяното. Кайри Ървинг пък не сдържа сълзите си, в прегръдката на баща си, който стоеше близо до пейката.

Пол Джордж

източник: Gulliver/Getty Images

Играчите от отбора на "Белите" напуснаха пейката си, където се случи инцидента, и отидоха при останалите, за да се подкрепят взаимно.

След първоначалния шок Пол Джордж бе заобиколен от съотборниците си на носилката, докато баща му и феновете се опитваха да го окуражат.

Той бе откаран веднага в специализирана болница за операция, заедно с родителите си и генералния мениджър на Индиана Кевин Причард.

Джордж бе един от сигурните участници на Мондиал 2014 в Испания.

Пол Джордж

източник: Gulliver/Getty Images