Националният отбор на България по баскетбол за мъже приема днес Франция в първия си мач от втората фаза на световните квалификации.

Двубоят срещу европейския гранд е от 18 часа в "Арена Ботевград".

"Ще  бъде трудно, но това може да бъде и стимулиращо. Франция и Русия са едни от водещите отбори в Европа, като и двата са били европейски шампиони. Без значение на кое място са в ранглистата, те са много силни и ще бъде интересно за публиката да ги видят на живо. Надявам се хората от Ботевград, а и от София и провинцията  да дойдат и да подкрепят отбора", пожела си селекционерът на националния ни състав Любомир Минчев.

"Знаем, че може да се окаже доста сложен, коварен мач. България играе добре, имат страхотна стрелба", каза при пристигането в София една от звездите на Франция Никола Батум пред bgbasket.com и добави:

"Силни са двамата плеймейкърите, особено Дий Бост. Той е много бърз, има много умения. Трябва да го спрем. Но и другите им гардове са добри, знаят как да натискат, как да поддържат темпото."

На 16-и септември пък предстои още един двубой за баскеболистите, които гостуват на Русия в друг мач от нашата група.

България е в група К, където освен познатите от предишната група – Чехия и Финландия са още Франция, Русия и Босна и Херцеговина.

Резултатите от първия етап се зачитат, така че към момента ситуацията е следната:

Група К

Франция 6-0
Чехия 5-1
Русия 3-3
Финландия 3-3
България 2-4
Босна и Херцеговина 2-4

От четирите групи по 6 тима първите три във всяка група ще се класират за Световното първенство в Китай през 2019-а година.

Баскет националите вярват в сензацията срещу Франция