"Преди години казах, че в каквато и група да се паднем, ще бъде тежко и няма как да сме фаворити. Поне досега, независимо срещу кого се изправяме, сме играли добре и сме се борили. Надяваме се и сега да бъде така", заяви старши треньорът на мъжкия ни национален отбор по баскетбол Любомир Минчев преди мачовете с Франция и Русия от втората фаза на световните квалификации. 

България приема Франция на 13-и септември, а на 16-и гостува на Русия.

"Знаем, че ще бъде трудно, но това може да бъде и стимулиращо. Франция и Русия са едни от водещите отбори в Европа, като и двата са били европейски шампиони. Без значение на кое място са в ранглистата, те са много силни и ще бъде интересно за публиката да ги видят на живо. Надявам се хората от Ботевград, а и от София и провинцията  да дойдат и да подкрепят отбора. Ще се радваме наистина да имаме сериозна подкрепа. А и хората ще могат да видят баскетболисти, които не всеки ден може да гледаме на живо. Преди години Горан Драгич бе тук, сега ще дойде Батум. Има играчи, които си заслужава да се видят", каза още Минчев.

С лек проблем в неделното занимание на отбора се включи капитанът Павел Маринов, който е с оток в коляното, след  удар по време на една от контролите на Берое в Румъния.