Мексиканските баскетболисти са последният тим от своята група D, който си осигури място на осминафиналите на Световното първенство. "Ацтеките" взеха суперважния си мач с Южна Корея с 87:71 и са сред последните 16. 

Победата в него беше абсолютно задължителна за латиноамериканците. Още повече, че преди това прекият им конкурент Ангола беше победил Австралия, но тоталният аутсайдер в групата Южна Корея нямаше как да се противопостави на съперника си. 

Мексиканците бяха по-добрият отбор през целия мач и трупаха методично преднина. Още от самото начало те бяха концентрирани, а на почивката водеха с 10 точки след 32:42. Те логично не допуснаха отпускане и се поздравиха с толкова ценния успех. 

Определено играч на мача беше Ектор Ернандес от състава на мексиканците, който завърши срещата с дабъл-дабъл. Той реализира 16 точки и овладя 11 борби. На всичко отгоре намесите му бяха в ключови моменти от мача и това помогна много на тима му да вземе успеха. 

Но като цяло Мексико показа страхотна отборна игра. Това се доказва и от факта, че цели петима играчи завършиха с двуцифрен точков актив. Марко Рамос наниза 14, Франсиско Крус добави 13 , а Хорхе Гутиерес и Родриго Самора реализираха по 11. 

Корейците също имаха петима играчи с двуцифрен точков актив, но приносът на останалите беше минимален. Точно това определи победителя в този мач и за пети път на това първенство това не беше Южна Корея.