Баскетболистите на Ангола запазиха шансове за продължаване в елиминациите на Световното първенство. Африканците победиха един от силно представящите се тимове до момента Австралия с 91:83. 

Така те завършиха представянето си в групите с две победи и три загуби. За да продължат напред, трябва да се надяват на малко чудо. А именно абсолютният аутсайдер в групата Южна Корея да победи прекия конкурент Мексико по-късно днес. 

Иначе началото не предвещаваше такъв развой на мача. Австралийците водеха с двуцифрена разлика в големи периоди от мача, а на почивка се оттеглиха с 13 аванс - 42:29. 

След това явно прецениха, че са си свършили работата и дадоха инициативата на Ангола. Африканците излязоха напред едва в последната четвърт, но задържаха преднината си и в крайна сметка триумфираха с 8 точки повече - 91:83. 

Невероятен мач за анголците направи звездата им Яник Морейра. Той завърши със страхотен дабъл-дабъл от феноменалните 38 точки и 15 борби. Центърът Едуардо Мингас също беше изключително полезен със своите 16 точки и 9 борби. 

Крис Гулдинг от австралийците завърши с 22 точки и въпреки че цели петима техни играчи нанизаха двуцифрен брой точки, "кенгурата" трябваше да се примирят със загубата. Тя вероятно ще ги остави на трето място в крайното класиране, освен ако Литва не претърпи тежък погром от Словения по-късно тази вечер.