Отпадналият от сметките за елиминациите на Световното първенство по баскетбол отбор на Филипините поднесе неприятна изненада на борещия се за място на осминафиналите тим на Сенегал. 

Азиатците победиха с 81:79 след продължение и взеха победа за престиж. В същото време, това поражение може да се окаже фатално за африканците, които може да бъдат изместени от Топ 4 от Пуерто Рико по-късно тази вечер. 

Сенегалците започнаха силно, но допуснаха невероятен срив във втората част. В нея те реализираха скромните пет точки, а допуснаха противникът им да наниже почти 20 повече - 24. 

Въпреки това, африканците не се отказаха и се бориха за победата до самия край. 33 секунди преди края те губеха с три точки, когато Н'Дойе вкара решителна тройка и доведе мача до продължение. 

Африканците започнаха допълнителната част с още една тройка, дело на Алмейда, но баскетболистите на Филипините взеха нещата в своите ръце и в края на частта поведоха с 5 точки. Сенегалците само успяха да я намалят до две след драма в края, но до нов обрат не се стигна. 

Така азиатците взеха първа победа, но напускат турнира, защото допуснаха още четири загуби. Сенегалците пък са с актив от две победи и три загуби, като това може да е фатално за амбициите им при победа на Пуерто Рико срещу Хърватия.