Отборът на Австралия записа трета победа на Световното първенство по баскетбол за мъже в Испания, след като се справи с Мексико със 70:62 точки. Австралийците изиграха слаба втора четвърт, в която реализираха само 11 точки, но след почивката успяха да наваксат и да поведат с 59:45 след третата част. Най-резултатен за Австралия бе Райън Брокхоф с 12 точки, 4 борби и 3 асистенции, а за Мексико с най-много точки – 11, плюс 9 борби се отчете Густаво Айон.

Мексико Австралия

източник: FIBA.com

Австралия вече е с актив 3 победи и 1 загуба в тази група D, след като се наложи и над Литва в груповата фаза, а Мексико е с 1 победи и 3 поражения, като успехът бе срещу Ангола.

Пуерто Рико

източник: FIBA.com

С 30 точки и 5 борби на Джей Джей Бареа Пуерто Рико постигна първа победа на шампионата в Испания след три поредни загуби в група В. Пуерто Рико надви Филипините със 77:73 точки в интересен и оспорван двубой, като на почивката Филипините водеха с 44:39 точки. Пуерто Рико обаче излезе напред с 61:57 точки след 30 минути игра и стигна до успеха. Филипините остават с актив 0-4 в тази група на Световното първенство за мъже.

Филипини

източник: FIBA.com