Селекционерът на сръбския национален тим по баскетбол Александър Джорджевич заяви преди четвъртфиналния двубой с Бразилия на Световното първенство, че отборът му е изправен пред огромно предизвикателство, но няма от какво да се плаши.

„Имаме сериозно препятствие пред себе си. Уважаваме всеки противник, но не се плашим от никого. Ще опитаме да продължим с доброто си представяне“, категоричен бе Джорджевич.

Четвъртфиналът между Бразилия и Сърбия е в сряда от 19 часа.

Александър Джорджевич коментира още, че Бразилия е отбор, който е демонстрирал качествата си още в груповата фаза на шампионата.

„Още веднъж ще повторя, че те заявиха, че идват за медалите. Стабилни са на всички позиции, а имат и НБА играчи. Атлетични са и показват отлична физическа форма. Отлично са тренирани от Рубен Маняно, който вече три години работи с този отбор“, добави още старши треньорът на Сърбия.

В груповата фаза сърбите изгубиха от Бразилия със 73:81 точки, а Джорджевич заяви, че се надява на четвъртфиналите мачът да е доста по-различен.

„Те едва ли ще правят промени, когато екипът върви добре и показва качества. Трябва да отговорим по-добре на добрата им транзиция. Трябва и да реагираме по-добре на високите им състезатели. Не трябва да позволим да ни изненадат“, сподели Александър Джорджевич.

„Вярвам в своя отбор. Показахме, че знаем как да стигнем до победата. Нашата сила е отборната игра. Не е реално всеки да даде най-доброто, но трябва всеки да даде своя принос за победата“, коментира още Джорджевич.