Испания взе не особено трудна и заслужена победа над Сърбия с 89:73, и завърши с пет от пет група А на Световното първенство по баскетбол, на което е домакин.

Испанците нямаха никакви проблеми, но въпреки това получиха доста съдийски свирки в своя полза, от тройката, в състав американец, турчин и пуерториканец.

Те водеха с 54:35 още на почивката, и не се виждаше как Сърбия може да обърне.

Двубоят обаче не бе лишен от сблъсъци, и играчите хвърлиха доста нерви, като на няколко пъти се разминаха с мелето, но не и с техническите нарушения.

След поредните съдийски издевателства, Александър Джорджевич бе този, който не издържа, и сръбският треньор бе изгонен, за второ техническо нарушение. Това се случи в самия край на двубоя, и не се отрази на играта, но след срещата Джорджевич заяви, че "Испания просто не се нуждае от тази подкрепа".

Иначе Рики Рубио бе страхотен за испанците, с 12 точки, седем откраднати топки, шест асистенции и четири борби. 20 точки отбеляза Пау Гасол, 15 - Хуан Карлос Наваро, а още 11 - Марк Гасол.

Неманя Биелица завърши с 19 точки за Сърбия, Мирослав Радулица прибави 13, а Милош Теодосич - 10. Ненад Кръстич отново почти не игра за сърбите.

На осминафинал Сърбия играе срещу Гърция, а Испания - срещу Сенегал.

Крайно класиране в група А: Испания, Бразилия, Франция, Сърбия. Отпадат Иран и Египет.