Американският гард Дий Бост за втори път ще облече екипа на националния тим на България по баскетбол. Този път Бост е единственият натурализиран състезател, повикан за подготовката на отбора и на него ще се разчита изключително много в предварителните световни квалификации.

Дий Бост ще носи екипа на литовския Жалгирис следващия сезон в Евролигата, а треньор ще му е легендата Шарунас Ясикевичус.

Американецът се присъедини към националния по баскетбол

Гардът изпрати добър сезон в Монако и бе категоричен, че това му дава допълнителна увереност.

"Този път се чувствам доста по-добре. А имах и добър сезон с Монако. Сега чувствам, че имаме доста добър шанс да се класираме. Не знам много за съперниците. Трябва да се тревожим за това, което ние можем да направим", сподели Дий Бост преди първата си тренировка с националния отбор в Правец и продължи:

"Мисля, че доста от играчите са станали по-добри. Тимът има нужда от плеймейкър и затова треньорът Любо Минчев ме избра. България е чудесна страна. Ако не беше, нямаше да съм тук."

Александър Везенков за националния: Това е най-важното в момента

"Добрият сезон в Монако ми дава повече увереност от миналата година. Всички момчета са чудесни. Има доста млади играчи и смятам, че сме млади и талантливи. Готови сме да играем. Важно е как играем като отбор. Не мога да обещая нищо, но ще играем здраво във всеки мач", заяви още американецът с български паспорт, а за съотборника си Александър Везенков, каза:

"Той е отличен играч. Надявам се, че един ден ще отиде в НБА."