Александър Везенков подчерта на няколко пъти от какво значение за него е представянето това лято с националния отбор на България.

Крилото на Барселона, избрано и в Драфта на НБА, заяви че ще мисли за това след лятото, в което от най-голямо значение е класирането за Световните квалификации.

"Хубаво е да имат очаквания от теб. Аз съм готов да помогна с каквото има на България. Има опитни момчета, които трябва да поведат нас младите. Всички трябва да се борим заедно. Не съм само аз, и не искам така да се приема. Всички заедно ще се опитаме да победи България," каза Везенков за националния тим. "Аз съм само от три часа тук, бил съм с всички, много се радвам да съм тук, ще бъде интересно и хубаво лято за всички. Обадиха ми се от Барселона, новият треньор показа какво може в Баскония и нямам търпение да започна да работя с него. Но сега целта е класирането с националния отбор."

"Един ден почивка е достатъчен. Надявам се да покажем максималното в националния отбор."

Везенков в България: Продължавам да работя, Драфтът не променя нищо

За квалификациите и очакванията към националния. "Миналата година играхме много приятен, хубав баскетбол. Изпуснахме големи отбори на косъм. Ще видим как ще е сега. Важно е да постигнем резултатите. Никой няма да помни дали ще играем хубав баскетбол, ако не се класираме. В нашата професия напрежението го има всеки ден. Съперниците ни имат доста класни състезатели, но няма друг път. Трябва да се сплотим, да работим много здраво, и да побеждаваме." 

"Аз мисля, че всеки състезател иска да играе квалификации, и за националния си отбор. Но ние нищо не можем да направим. Ако ме пуснат, ще играем. Ако не, ще гледаме по телевизията. Надявам се до ноември месец да има някакво становище и да можем да играем."

Съперниците Беларус и Португалия. "Руската школа е с много високи играчи, здрави, играят силово, с много желание. Португалия играят по-технично, имат един играч от Тренто в Италия. Добрата игра няма да ни стигне, трябват резултати."

"Миналата година почти напълнихме залата. Надявам се, че сега ще се напълни. Много е важна тази подкрепа. Баскетболът без феновете не е толкова вълнуващ. Надявам се да ни помогнат."