Отборът на САЩ ще играе срещу Мексико на осминафиналите на Световното първенство по баскетбол в Испания, а мачът ще се играе в Барселона.

Този град определено носи хубави спомени на селекционера на американския национален тим Майк Кжижевски. Именно Барселона бе домакин на триумфа на САЩ на Олимпиадата през 1992-а година, а Кжижевски бе на пейката, като помощник-треньор.

„Всичките медали, които съм спечелил свързвам с отношенията, които съм установил. Много малко хора са имали този късмет”, заяви Майк Кжижевски.

Стеф Къри е един от играчите, които бяха част от успеха на отбора на Световното в Турция преди четири години. „Имахме чудесно преживяване през 2010-а година. Точно затова сме отново тук”, сподели Къри.

„Да завършим с актив 5-0 груповата фаза е добре. Радваме се, че продължаваме напред. За всички отбори е тежко да играят пет мача за шест дни. Мисля, че работихме много здраво в защита”, коментира старши треньорът Майк Кжижевски за представянето на отбора до момента в Испания и добави: „Все още не сме разучавали Мексико. Имат няколко добри млади играчи, но не сме мислили за стратегията все още.”