На основно млади футболисти ще заложи треньорският щаб на Литекс срещу японския Хирошима днес. Контролата е предпоследна за ловчанлии на турска земя и започва в 18 часа на основният терен на хотел „Риксос Премиум”.

„Оранжевите” ще бъдат без националите си Ивелин Попов, Ивайло Петков и Станислав Манолев, а понатрупалите доста игрови минути в контролите до този момент Сандриньо, Том, Дока, Шандор и Александър Барт ще седнат на резервната скамейка.

На вратата за ловчанлии днес ще започне Тодор Тодоров. В защита отдясно ще играе Александър Цветков, а отляво Михаил Венков. Като централни бранители ще действат Пламен Николов и Петър Занев. Двойката опорни халфове ще е в състав Радостин Кишишев и Венци Бенгюзов, а пред тях ще оперира 16 годишният бразилец Диего. На върха на атаката започва Крум Бибишков, а по крилата ще му помагат Страхил Попов отдясно и Момчил Цветанов отляво.

Днешната тренировка на Литекс отново бе водена от асистентите на Станимир Стоилов – Цанко Цветанов, Саид Ибраимов и Николай Димитров. Самият Мъри пътува от Женева към Анталия. Заниманието продължи точно 60 минути и в него бяха отработвани различни варианти на игра срещу японския тим.