Един от най-опитните футболисти на Барселона Шави Ернандес няма намерение да отписва титлата в Испания. Това остана единственият шанс за трофейна каталунците.

Снощи те бяха на крачка от фатална грешка срещу Атлетик Билбао, която щеше да убие надеждите и за този трофей на феновете.

В рамките на няколко дни те преживяха отпадане от Шампионската лига, загуба от Реал Мадрид на финала за Купата на Краля и сдаване на лидерската позиция в Примера дивисион. Шави призна, че от този развой страдат всички в клуба.

"Общо взето, не бяхме толкова зле, колкото ни изкарват, но все пак боли много да отпаднеш от Шампионската лига и Купата на Краля. Това беше голям удар за нас, но ние сме задължени да продължим да се борим."

"Този отбор има сили да воюва за отличия и трябва да го покажем в мачовете си в първенството. Знаем, че нищо не зависи от нас и трябва да чакаме грешки на съперниците."

"Но поне можем да направим единственото, за което сме задължени - да спечелим четирите си двубоя. Много е важно да запазим надеждата и шансовете до последния кръг", сподели Шави.

Титлата обаче също изглежда като мираж, защото каталунците трябва да чакат грешки на Реал и Атлетико Мадрид.