Манчестър Юнайтед разгроми Астън Вила с категоричното 4:0 като домакин и увеличи преднината си на върха във Висшата лига преди утрешния мач на Челси.

След като изигра 90 минути за България в контролата с Финландия в сряда, Стилиян Петров бе цял мач под проливния дъжд на Олд Трафърд.

В 17-ата минута след корнер Гарет Бари не можа да избие топката с глава, тя се удари в Бума и попадна в краката на Кристиано Роналдо, който между краката на защитник я прати във вратата на Скот Карсън.

В 33-ата след многоходова атака Райън Гигс центрира към далечната греда, където Карлос Тевес летейки с плонж покачи на 2:0.

В 53-ата минута уелсецът подаде към Роналдо, който хитро с пета матира защитата на Вила, извеждайки Уейн Рууни на позиция, от която той нямаше как да сгреши.

Райън Гигс бе в основа и на четвъртото попадение в 70-ата, след като овладя топката след грешка на Олоф Мелберг, подаде към Тевес, той към Роналдо, който намери свободния Рууни и той вкара втория си гол в мач с шут в долния ляв ъгъл.

Английският национал можеше да оформи и хеттрик, но негово попадение в 77-ата минута бе отменено заради засада.

Манчестър Юнайтед вече има преднина от шест точки пред излезлият на втора позиция Арсенал и с осем пред Челси, който утре посреща Мидълсбро.