Нападателят на Ливърпул Луис Суарес изтупа от прахта расисткия скандал с Патрис Евра от по-миналия сезон, заради който уругваецът отнесе първото си тежко наказание от Футболната асоциация на Англия.

Двамата с бранителя на Манчестър Юнайтед се спречкаха през 2011 година, като след мача френският национал обвини острието, че го е обиждал на расистка основа. Макар че ФА не намери други доказателства, освен твърденията на Евра, за вината на уругваеца, той все пак бе наказан за 8 мача.

„Нека ви кажа: аз направих само две грешки в моята кариера“, започна Суарес. „Първата бе в Аякс, когато ухапах противников футболист. Другата бе, когато ухапах Бранислав Иванович от Челси.“

„Случаят с Евра беше напълно фалшив. Бях обвинен без доказателства. Това обаче е в миналото. Тогава бях тъжен, но сега съм щастлив. Пораснах. Вече мисля повече, преди да направя нещо.“

„Сега хората в Англия не могат да говорят за мен, понеже не правя нищо нередно. Те говорят за мен единствено като футболист. След като ухапах Иванович, се извиних и това беше всичко, край на историята. Няма друго, за което да съжалявам. Всичко останало е като филм, на който англичаните вярват“, допълни уругваецът.