След кратко и мъчително боледуване, в понеделник вечерта, на 44-годишна възраст, почина железният капитан на Нефтохимик от най-легендарните години на бургаския клуб Велиян Парушев.

Той страдаше от напреднала форма на рак на лимфните възли и неговите приятели, роднини, близки и съотборници бяха започнали акция в негова помощ.

Поклонетието пред тленните му останки е утре, от 12 часа, в Траурния дом на Бургаския гробищен парк.

Екипът на Гонг изказва най-искрени съболезнования на близките на Велиян Парушев. Поклон пред светлата му памет.

Велиян Парушев е шампион на България през 1992 година с отбора на ЦСКА, вицешампион през 1997-а с Нефтохимик и финалист за Купата на страната три години по-късно. Парушев е любимец на червения Сектор Г заради решителния гол, с който ЦСКА отстранява Парма в турнира за Купата на УЕФА. Едва на 23 години Велиян записва името си срещу един от най-значимите европейски мачове в новата история на 31-кратния шампион на България

В А група за Нефтохимик Велиян Парушев е изиграл 139 мача и вкарал 31 гола. За Купата на УЕФА има 10 мача и 2 гола - 4 мача с 1 гол за "армейците" и 6 мача с 1 гол за "шейховете". В 5 двубоя е защитавал националната чест с представителната селекция на България.