Старши треньорът на Левски Илиан Илиев даде интервю специално за Гонг и Дарик радио от лагера на „сините“ в Кипър. Специалистът коментира представянето на своя тим от началото на зимната подготовка, както и появилите се критики след загубата в приятелски мач от Аарау с 0:2.

„Всичко върви нормално. За това, което сме предвидили няма никакви проблеми, а и времето ни помага. Хубаво е, че няма трайно контузени хора в отбора. Проблеми има само Рамос, който знаете, че беше опериран от херния. Станислав Ангелов също имаше мускулно напрежение и не играха в мача. Останалите са здрави и това, което бяхме предвидили сме го свършили като работа“, бяха първите думи на треньора.

„Мислех, че поне на подготовката ще ни оставят малко на спокойствие, но няма как, така е. Да ви кажа честно, не е приятно да се губи. Ако искахме точно тези мачове да ги спечелим, щяхме да изберем противници, които са на нашето ниво на подготовка. Аарау ще играе официален мач тази седмица, а Виктория Пилзен на 14-ти ще играе в елиминациите на Лига Европа. Можеше да изберем отбори на същия етап на подготовка, като нас, но ние искахме да изиграем два мача, това е важното за нас. Тези два отбора си промениха датите на контролите, само по една причина, искаха да играят с Левски. Неприятно е да се губи, но акцентът в този мач беше друг. Видяхте и с какви състави играхме. Казах и на играчите, че въпреки умората в някои моменти от мача, трябваше да се вкара повече характер, което е задължително, когато носиш фланелката на Левски. Трябваше малко повече да се стиснат зъби, това е общо взето. Колкото до критиките, честно казано свикнахме. Дори когато в първенството имахме седем победи и един равен, пак ни критикуваха. Общо казано, все съм виновен за нещо“, отсече Илиан Илиев пред Гонг.

„Няма да отличавам някои футболисти специално. Трябва да похваля играчите за тяхното старание, изключая някои от тях в контролата, които особено първото полувреме можеше повече да стиснат зъби. На някои натоварванията им се отразяват по-тежко, за разлика от други. Ние отчетохме, че през лятото почнахме по-късно подготовката. Тогава смятахме, че мачовете със Сараево ще бъдат част от подготовката, но не се получи така. Нямахме много дълбок състав, но горе-долу с едни и същи футболисти изкарахме полусезона, което показва, че сме направили добра основа в подготовката. Това се опитваме да направим и сега. Има един месец до началото на първенство, мисля че състоянието на футболистите е добро“, допълни наставникът на Левски.

Илиан Илиев коментира и ситуацията с централните защитници в Левски, позиция която беше проблемна за „сините“ през първата част от сезона. „Контролите са точно за това, да изгладим нещата. Виждате, че в момента имаме пет опции. Трябва да напаснем двама-трима за първите мачове“.

„В последните кръгове, когато се опознахме по-добре, отборът почна да се представя добре. Всички казваха, че противниците ни в тези срещи не са били на ниво, ние за това сме печелили и сме вкарвали голове, но аз с това не мога да се съглася. Всеки си има право на мнение. Нормално е да ставаме по-добри, защото вече сме работили шест месеца заедно. Критиките след загубата от Аарау са доста, но мен ме изненадва, че има такива и от Иван Вуцов. Той е име в нашия футбол, а е и на работа в нашия клуб. Той е към Левски, но откакто е назначен, аз не съм го виждал, не сме се чували и по телефона. Никога не сме коментирали моите разбирания за футбола. Ако има претенции към играта на Левски, нека говори с мен, да каже Илиане, аз мисля по този начин, опитен съм. Не е нормално да коментира публично, така се вкарва напрежение, но честно казано, ние свикнахме с напрежението. Ние трябва да вървим напред, да се борим за титлата и купата на България“, отбеляза още треньорът на „сините“ от София.

„Когато губим няма кой да е доволен, но Иво Тонев не е от една година във футбола, за да не знае, че това е подготовка. Ако на нас сега ни е лесно, ще ни е трудно в първенството. Не е вярно, че има напрежение в отбора, ние гледаме да си свършим работата. Трябва да си завършим добре първия лагер, да се приберем два-три дни да си починем в България, а после на втория лагер да си изиграем пет контроли със силни противници. Отборът трябва да се сработи за първите мачове, които са много важни и могат да решат първенството“, завърши Илиев интервюто си пред Гонг.