Двама бивши селекционери на България попадат в любопитната, но не особена престижна класация за велики футболисти, провалили се като треньори, съставена от Goal.com. Това са легендата на българския футбол Христо Стоичков и доскорошният селекционер на „трикольорите“ Лотар Матеус.

Компания на двамата им правят още големи имена като Диего Марадона, Боби Чарлтън, Пол Гаскойн, Рууд Гулит, Рой Кийн, Алън Шиърър и Марко ван Бастен.

В текста за Стоичков се казва:

Христо Стоичков бе известен с лошия си нрав, но страхотният му ляв крак направи тирадите му по терена да изглеждат тривиални.

46-годишният игра за България и бе голмайстор на Световното първенство през 1994 по време на техния завладяващ път до полуфиналите. Стоичков не бе слаб и на клубната сцена , печелейки пет титли и европейската купа с Барселона.

Въпреки това, той не се е и доближил до своите постижения като играч, след като влезе в мениджърската роля, позорно казвайки: „Не вярвам в тактики“ и имайки проблеми с много от своите играчи.

Той първо не успя да изведе България до Мондиал 2006 и Евро 2008, продължавайки с катастрофално кратък престой в Селта Виго, докарал клуба до изпадане. В момента е треньор на българския Литекс Ловеч.