Новият сезон в А група ще стартира с 16 отбора, научи Гонг. Всички тимове са получили лицензи и няма да има такива, които да не започнат сезона. Въпреки предварително обявеното намерение от страна на БФС, тимовете в елитната група да бъдат намалени още през сезон 2012/2013, това няма да се случи.

Решението за отборите в Б група ще бъде взето на 15 юни, като дотогава те получават срок да изчистят проблемите си, ако имат такива.

Финансовите справки за отборите, постъпили в Лицензионната комисия, са с дата 31 декември 2011 година. На тази база от БФС се опасяват, че може да има отбори, които да не завършат предстоящия спортно-състезателен сезон. Затова на следващия Изпълком най-вероятно ще бъде взето решение за тимовете, които получават лиценз, стартират сезона, а не го завършват.

Отделно от това, от тези финансови справки става ясно, че има много голяма вътрешноклубна задлъжнялост, както и клубна задлъжнялост. За целта ще бъде направен вътрешен мониторинг от БФС, с цел клубовете да могат да изчистят тези финасови проблеми, защото след две години в сила влиза правилото за финансов феърплей от страна на УЕФА.

Взетите решения от страна на Лицензионната комисия обезсмислят Изпълкома, предвиден за тази седмица, затова следващото заседание ще бъде насрочено след края на европейските футболни финали в Полша и Украйна.