Президентът на Монпелие Луи Николен в чест на първата титла във френския шампионат си направи екстравагантна прическа в стил ирокез, като си разкраси косите в клубните цветове - оранжев и син. В такъв вид днес той се представи пред репортер на френска телевизия.

68-годишният президент на Монпелие изпълни обещанието си, което даде преди няколко седмици на привържениците на клуба.

Тогава Николен обеща: „Ако Монпелие стане шампион, ще си направя ирокез. От едната страна ще бъда брюнет, а от другата - блондин. На всички ще бъде весело“. Николен добави, че най-после публиката ще може да види младежка прическа на главата на „възрастния президент“.

СНИМКИ: 68-годишният бос на Монпелие направи култовата прическа, сега трябва да тича гол

В понеделник вечер президентът представи своя нов имидж пред запалянковците - вечерта ще има пищни тържества в чест на знаменитата победа.

Обещанието да си смени прическата не бе единственото обещание на Николен. Веднъж той обеща в случай на победа на неговия отбор да тича гол по централния площад на Монпелие. 

Засега не е известно дали харизматичният президент на Монпелие ще направи още една необикновена постъпка. От неговото обкръжение с усмивка отбелязват, че обективни обстоятелства пречат на обещанието да тича гол - непрекъснатите дъждове и хладното време в комбинация с крехкото здраве на президента могат да го въздържат от толкова смели действия.

СНИМКИ: 68-годишният бос на Монпелие направи култовата прическа, сега трябва да тича гол

Луи Николен е култова фигура за Монпелие и една от най-колоритните личности в целия френски футбол. Той става собственик на клуба от южния град Монпелие през 1974 година, когато отборът е в шеста дивизия. Под неговото непрекъснато ръководство отборът на Монпелие премина през всички стадии, получи правото да играе в първа дивизия и на края стана шампион на Франция, след като снощи победи в драматичен мач Оксер с 2:1 в последния кръг на шампионата и изпревари новобогаташите от ПСЖ.

СНИМКИ: 68-годишният бос на Монпелие направи култовата прическа, сега трябва да тича гол