Пари Сен Жермен не бърза да спечели титлата в Лига 1, тъй като има полуфинал в Шампионската лига, както и финал за Купата на Франция, каза мениджърът Луис Енрике.

Отборът взе Суперкупата на страната през януари и след победата с 4:1 над Барселона във вторник парижани ще срещнат Борусия Дортмунд на полуфиналите. С преднина от 10 точки на върха в Лига 1, те са много близо до рекордна 12-а титла в първенството.

"Не бързаме изобщо. Целта е същата, както винаги, а именно да спечелим лигата рано или късно, но това, което има значение, е да сме конкурентноспособни във всеки мач", каза Луис Енрике на пресконференция.

"Искаме да сме във форма, независимо дали ще спечелим титлата сега или по-късно, защото във всички турнири, в които участваме - Купата на Франция, Шампионската лига. Трябва да сме стабилни във всеки мач, независимо дали ще спечелим Лига 1 след две или три седмици", добави той.

ПСЖ приема Лион в неделя, отборът, с който ще се срещне и на финала на Купата на Франция в края на май, но Енрике не вижда връзка между двата мача. Лион е на седмо място в класирането със само едно поражение в последните десет мача в първенство.

"Утрешният мач ще бъде напълно различен от финала в Купата на Франция въз основа на важността", каза още мениджърът.

"Това е наистина добър тест за нас, за да видим как се справяме срещу топ отбор като Лион. Те постигнаха много добри резултати и стигнаха до финала, което показва, че работят много усърдно и ще бъде сериозна проверка за нас", коментира специалистът.

Сезонът на ПСЖ до тук означава, че те все още могат да спечелят рекордните четири титли, но Луис Енрике често е критикуван относно тактиката и избора на състав, нещо, което се е научил да игнорира.

"Не че чета малко, а не чета нищо. Работя тази професия повече от десет години. Бях атакуван доста, но просто продължавам напред", заяви мениджърът.

Пари Сен Жермен има 63 точки, но е с мач по-малко от Брест, който е втори с 53. Брест приема третия Монако в неделя.

/БТА