Старши треньорът на новия шампион на Франция Монпелие- Рене Жирар, беше невероятно щастлив след победата с 2:1 над Оксер в последния кръг на Лига 1. Този мач беше спиран няколко пъти, накрая добавеното време стигна до рекордните 22 минути, но в крайна сметка се оказа важен за първата титла на отбора.

"Това е, направихме го. Когато започвахме този път, не знаехме, че ще стигнем до титлата. В един момент всички бяхме под напрежение. Но по-добре късно да празнуваме титлата, отколкото никога. Нямам представа защо съдията даде още едно половин полувреме като продължение. Не издържах и го попитах дали смята да играем до 5.00 часа сутринта, заяви Рене Жирар.

Разбеснелите се фенове на домакините на три пъти прекъсваха мача, като хвърляха по терена топки за тенис, тоалетна хартия, домати и отломки от седалки. Периодично полицията нахлува в секторите със запалянковци, за да въведе ред.

Три пъти съдията Саид Енжими беше принуден да прибере играчите на двата отбора в съблекалните от съображения за сигурност. В някои френски медии се тиражира информацията, че това е протест срещу лошото управление на клуба и изпадането в Лига 2. Според други обаче, омразата към клуба от Париж е подтикнала феновете на Оксер да опитат прекратяването на мача и по този начин да осигурят служебна победа на гостите от Монпелие. Както е известно, до последния кръг Монпелие и Пари Сен Жермен се бореха за титлата във Франция.

"Аз съм изключително горд с момчетата, които направиха невероятен сезон. Заслужихме си го. Но по-важното е, че отборът е млад и може да се работи още върху изграждането му. Със сигурност цяла седмица няма да мога да спя от щастие. Титлата не е само за отбора, но и за всички хора в клуба, за града и за нашия регион, каза още Рене Жирар.

"Мисля, че титлата ни трябва да има положителен ефект върху целия френски футбол. Хората вече трябва да знаят, че може да се спечели, независимо от огромните инвестиции на някои клубове. Сега чакаме участието си в Шампионската лига с нетърпение“, заяви треньорът на новите шампиони.