Треньорът на Пари Сен Жермен Луис Енрике говори на пресконференцията преди първия двубой с Барселона, който е утре вечер на стадион "Парк де Пренс".

Специалистът веднага бе запитан за състоянието на Килиан Мбапе. "Мисля, че ми задавате индивидуален въпрос, а аз говоря по принцип. В решаващ момент през сезона се намираме. Надявам се, че амбицията ни ще надделее над напрежението. Имаме огромно желание да играем срещу Барса", каза испанецът, който е бивш треньор на каталунците.

"Не познавам Шави като треньор, само като футболист и дори фен на Барселона. Познавам обаче много добре клуба. Не знам дали това е предимство или недостатък. При всички положения е специален мач за мен. Очевидно е, че с Барса ме свързва дълбока любовна история, но съм убеден, че мога да спечеля титли с ПСЖ", призна той.

"Няма да кажа кои са слабите страни на Барса. Те са в добър момент, опитни са. Двубоят е труден и има съперничество, което се надявам да остане само на терена, за да видим спектакли", пожела си специалистът.

Запитан кой между него и Шави представя по-добре философията на Барселона, той отговори: "Без никакво съмнение аз. Вижте статистиката, трофеите, притежанието на топката, високата преса. Без съмнение аз, въпреки че има хора, които мислят обратното. Но не е въпрос на мнение, а на факти", категоричен бе той.

"Ние сме два отбора, които изповядват една и съща идея. Искаме да играем офанзивен футбол и да си връщаме бързо топката. Това е нашата цел. Да се надяваме, че ще сме по-добри от тях", пожела си Енрике.

"Някои мислят, че сме фаворити, макар че аз не го приемам. Когато започне мачът, тогава е важно. Който е по-агресивен, ще има повече възможности. Дали предпочитам да съм фаворит? Не, предпочитам да съм аутсайдер на хартия", каза наставникът.