Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви днес, че неговите футболисти с играта си са объркали предварително нареден пасианс. „Този шампионат е доста объркан и главните виновници са моите футболисти. Пасиансът беше подреден и сега изведнъж тези момчета направиха така, че всички не да се объркат, а да се побъркат. Сега вече се вземат крайни решения. Нещата тепърва ще загрубяват. Ние трябва да се предпазим от това. Ако бъдем ощетявани, няма да кротуваме. ЦСКА е марка, която защитава българския футбол“, каза Младенов.

Той говори и за предстоящия мач срещу Ботев Враца. „С Тони Здравков се уважаваме като всички останали мои колеги. Ботев е един от отборите, които казват „дайте ни пари, за да играем“. Други казват „дайте ни, за да не играем“ не може да се разбере за какво става дума. От 2002-03 за втори път ми се случва такова нещо. Едни обявяват нещата по един начин, други по друг. На едни им се прави шпалир, за да минат и да постигнат победата, на други се пречи по всякакъв начин“, допълни още наставникът на „червените“.

Стойчо Младенов припомни случи през годините, в които ЦСКА е ощетяван. „Срещу ЦСКА винаги борбата е била организирана от противниците, за да се пречи. Мога да дам хиляди примери. Като започна от Петрич по времето на Аспарух Никодимов, когато се отмениха два гола и не се дадоха дузпи. Минаваме през Сливен с този съдия, който ни свири с Левски. 2007-08 германският съдия беше няколко седмици преди срещата и знаете как ни победиха и стигнем до последния мач с Левски. Това говори за тенденцията срещу ЦСКА. Ботев Враца сами казват, че чакат стимули, за да се хвърлят срещу ЦСКА“, каза Младенов.

Специалистът се изказа и по отношение шефа на съдийската комисия Костадин Костадинов. „На шефа на съдийската комисия мога да кажа едно: Ако мине покрай мен и аз го бутна и той на третата крачка загуби равновесие, падне и рейсът го смачка, кой е виновен? Във футбола са ясни и точно определени правилата. Всеки контакт в наказателното поле при скоростта, с която се движат футболистите е фатално за всеки състезател“, заяви Младенов.

Треньорът на „червените“ говори и за проблемите в отбора преди мача с Ботев Враца. „Жуниор Мораес тренира с отбора, Румен Трифонов и Карачанаков не вземат участие в тренировките. Нищо не мога да ви кажа. От много неща зависи възстановяването. Тренираме с добро настроение и мислим за мачовете до края на шампионата, които трябва да спечелим. Трябват ни победи до края. От нас зависи. Ние не сме зависими от резултатите на другите отбори. Имам 2 варианта за заместник на Румен Трифонов. Щом Мораес тренира и е в състояние да играе, значи ще играе. Като свърши един мач гледаме напред. Нямам представа още колко време ще отсъстват Трифонов и Карачанаков. Дано лекарите се справят с този случай, за да могат да се върнат скоро. Това ни е цялата лява страна и излизането им малко или много ще наруши баланса на нашия отбор“, заяви Младенов.

Той не пожела да коментира изказването на Тодор Батков от вчера, че ЦСКА няма да е шампион. „Няма да коментирам изказвания. Това, което мисля, го казах. Наистина объркахме много сметки, но за това сме тук“, завърши Стойчо Младенов.