При акция на столичната полиция тази сутрин са задържани 14 футболни хулигани, съобщава пресцентърът на МВР. Те ще бъдат съдени по Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия.

Сред тях е 31-годишната софиянка В.С., известна на полицията с предишни хулигански прояви, два пъти осъждана от Софийския районен съд с две забрани за посещение на спортни мероприятия.

ВИДЕО ТУК!

ВИДЕО И СНИМКИ: 74 дни след дербито: Арестуваха 14 днес за провинения на ЦСКА - Левски

източник: снимки: Пресцентър на МВР

В акцията са участвали СДВР, Първо и Шесто районни управления. В продължение на месец и половина служителите на реда работиха за установяване на футболните хулигани, които бяха разпознати с помощта на снимки, видеоматериали и свидетелски показания, се посочва в съобщението.

Задържаните 31-годишна софиянка В.С. по време на последното дерби Левски-ЦСКА е възпламенявала пиротехнически изделия и замеряла с тях длъжностните лица, се уточнява в текста.

ВИДЕО И СНИМКИ: 74 дни след дербито: Арестуваха 14 днес за провинения на ЦСКА - Левски

източник: снимки: Пресцентър на МВР

Седем от младежите са установени от полицаите за хулигански действия по време на футболната среща - А.П. /25 г./, А.В. /23 г./, Д.А. /21 г./ и Д.Л. /24 г./, Л.Ц. /22 г./, Д.Т. /18 г./ и 15-годишно момче. Те използвали опасни пиротехнически изделия и взривни устройства в секторите "Б" и "Г" на Националния стадион "Васил Левски".

Четирима от тях са криминално проявени, известни за хулигански прояви. Сред задържаните са и тримата софиянци Й.Д. /22 г./, К.М. /25 г./ и Н.Ц. /21 г./, които предизвикали и участвали в масово меле в сектор "Г" по време на футболния двубой. К.М. е известен на органите на реда за хулиганство, спортно хулиганство и притежание на дрога, а Н.Ц. е регистриран за хулигански прояви и нанасяне на средна телесна повреда. И тримата доскоро са изтърпявали забрани за посещение на спортни мероприятия.

Двама непълнолетни софиянци са задържани за използване на забранени пиротехнически изделия и замеряне на играчите с изпочупените от тях седалки по време на футболната среща ЦСКА-Лудогорец.

Тринайсет от хулиганите ще бъдат съдени още днес от Софийски районен съд, а един от непълнолетните ще бъде предаден на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Столичната полиция работи активно за установяване и на други спортни хулигани. Служителите на реда разполагат с конкретни данни и за запалянковци, нарушили забрани за посещение на футболни срещи. Тях ги грози наказание "лишаване от свобода за срок от 1 до 3 години", информират от МВР.

ВИДЕО ТУК!