Литекс разочарова с играта си срещу Висла Краков в мача реванш на изпълнения стадион „Хенрик Рейман“ и отпадна от Шампионската лига. Ловчанлии загубиха с 1:3 от Висла Краков и с общ резултат 2:5 напред в турнира продължават поляците. „Оранжевите“ се включват в четвъртия кръг на Лига Европа.

Мачът започна равностойно, като футболистите на Литекс се опитаха да контролират топката, но така и не успяха да създадат опасности пред вратата на Парейко. В 16-та минута Пламен Николов стреля отдалеч, след което Мирасема си подложи крака, но топката прехвърли вратата на Парейко и излезе на сантиметри над напречната греда в аут. Висла Краков отговори с опасна атака в 18-та минута, когато Чавес центрира към Кирм, който надскочи Николов и продължи топката към Генков, който се възползва от неубедителната игра на Бодуров и стреля с глава прехвърляйки Виничиус, но топката мина в страни от вратата на Литекс. Цветан Генков можеше да вкара гол в 34-та минута, когато остана сам срещу Виничиус и го финтира, а след това стреля, но Пламен Николов се препречи на пътя на топката, за да избие.

В последните минути на първото полувреме футболистите на Висла Краков определено имаха надмощие над своя съперник и създадоха няколко много сериозни опасности пред вратата на Виничиус.

В 42-та минута Малевски направи двойно подаване с Меликсон, който се възползва от заспалата защита на Литекс и с удар от около 8-9 метра разстреля Виничиус, пращайки топката в горния му десен ъгъл.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени и отново играчите на Висла имаха преимущество, а тези на Литекс играха доста предпазливо и на моменти слабо.

В 54-та минута след грешка в центъра на терена на Георги Миланов и Илия Миланов, Меликсон направи невероятен пробив, овладявайки топката от половината на домакините и нахлу в наказателното поле на Литекс, след което Виничиус успя да се намеси и да отбие топката от краката на звездата на тима от Краков, но съдията Фирад Авдинур реши да посочи бялата точка и да подари дузпа за Висла. В 56-та минута Маор Меликсон изпрати неспасяемо топката в долния десен ъгъл на Винисиус - 2:0 за Висла.

В 68-та минута след изпълнение на фаул от Том към Пламен Николов защитникът стреля към вратата на домакините, последва рикошет, топката попадна в Николай Бодуров и той намали резултата.

В 76-та минута обаче капитанът на Литекс Небойша Йеленкович посегна с крак без топка към Хервасио Нунес и получи директен червен картон от турския съдия Фирад Адвинур. Така българският отбор завърши мача с десет души на терена.

В 84-та минута българският нападател на поляците Цветан Генков стреля опасно, Винисиус отби топката, но тя попадна в Чезари Вилк и той оформи крайния резултат в мача - 3:1 за Висла.

Състави:

Висла: Парейко,. Ламей /Йованович - 86/ ,. Ялиенс , Чавес, Диас, Соболевски, Вилк, Меликсон /Палйич - 84/, Малевски /Вилк - 75/, Кирм, Генков

Литекс: Виничиус,. Илия Миланов, Николов, Бодуров, Занев,. Георги Миланов /Кодо - 71/ , Йеленкович,. Том,. Янев /Цветков - 62/, Цветанов /Тодоров - 51/, Мирасема