Най-добрите баскетболисти в България – лидерите на Лукойл Академик и Левски – съответно Тодор Стойков и Аарън Харпър, си приличат по много неща. Освен че са страхотни играчи, супер професионалисти, и №1 в клубните си отбори, двамата посочиха един и същ фаворит във финала на Националната баскетболна асоциация.

И Стойков, и Харпър, изразиха предпочитанията си за Маями Хийт, макар че в момента серията е изравнена, след победата на Далас във втория мач – 1-1.

Преди седмица Аарън Харпър заяви: „Ще е интересна серия. Едва ли някой е очаквал Далас да е там, но сега Дирк Новицки има още един шанс да спечели титла. Ще е интересно. По-скоро бих заложил на Маями.”

Днес Тодор Стойков също посочи „Горещите”, макар да призна, че не следи изкъсо НБА:„Не съм от тези, които стават в 4 сутринта, за да гледат. Но предпочитанията са ми за Маями, заради контакта ми с ЛеБрон Джеймс.”

Прогнозата на Стойков носи още повече тежест, тъй като се оказа, че той вече е викал за №1 в Европа – Барселона:„На финала в Шампионската лига бях за Барселона, защото Бербатов не игра.”