„ЦСКА ни дължат още 420 хиляди лева и ако не ни ги преведат в срок, до 31 март, ще имат проблеми с лиценза” – за пореден път се закани кметът на Сливен и вицепрезидент на БФС Йордан Лечков.

„Няма да има никакви компромиси по тази тема. Иначе чисто спортно-технически – имаме млад отбор, млади момчета, но може и да ги изненадаме следващата седмица. Но ЦСКА трябва да си плати, защото от там по веригата – и ние имаме малки задължения към Черноморец, към Литекс и към нашите играчи. Иначе не смятам, че е парадокс, фактът, че въпреки тези работи продължавам да давам футболисти на ЦСКА /Петър Стоянов/. Аз винаги съм „за” развитието на нашите млади таланти – било то в ЦСКА, или в Левски, от там в чужбина. Само това е пътят. Ето ви пример с Ивелин Попов, колко много се е развил за тази една година. Колкото до Сливен, ако продължаваме да играем така добре, мисля, че ще успеем да се спасим от изпадане. Ние не влизаме в никакви договорки, но въпреки това ще се спасим. Преди 40-50 дни ги събрахме тези малки момчета, сега ако успеят и да се спасят, би било хубаво. Сливен заслужава да има отбор в „А” група, имаме най-добрата база в цялата страна и всеки ден я надграждаме” – допълни Лечков.

По темата за националния тим, той коментира: „Ами виждате, преди години бях голям критик, вие пък мен ме критикувахте, сега си мисля, че това е пътят, по който трябва да се развива националният тим. Ще повторя – талантите – в чужбина, за да се развиват правилно. Лотар Матеус е човекът, който трябва да извърши промяната. А тя вече започна, надявам се сте го забелязали. Дали сме му пълната власт.”

„Не бива да се спекулира с темата за Евро 2020. Трябва да бъдем реалисти. Мисля, че целите трябва да са други. Това ми е личното мнение. Не искам също така да коментирам повече темата „Каварна и Цонко Цонев”. Той дава пари за футбола, така и трябва да бъде. Трябва всички да бъдем далеч по-конструктивни. Не трябва ежедневно да четем заглавия, написани от вас: „Този съдия закла онези” – сякаш е някаква кървава сцена” – завърши кметът Лечков.