Над хиляда привърженици на Спартак Москва излязоха на протест и блокираха трафика в северната част на руската столица във вторник вечерта, след като техен приятел и един от лидерите на агитката, бе убит.

Феновете блокираха Ленинградски проспект – една от основните пътни артерии в района, за да поискат по-сериозно разследване на смъртта на Егор Свиридов, който бе убит при уличен бой в Москва в понеделник.

Лично шефът на специалните служби в Москва Вячеслав Хустов се зае с преговорите с привържениците. Според говорителя на полицията Виктор Бирюков никой не е бил арестуван, но по неофициални информации, повече от 20 са задържани.

Разследващите твърдят, че Свиридов е бил убит с четири изстрела на пистолет, според тях от лицето Аслан Черкезов. Макар че пистолетът е бил зареден с гумени патрони, той е произвел фатални изстрели в главата на жертвата. Инцидентът се е случил по време на масово сбиване между ултрасите на Спартак и имигранти от Северен Кавказ.

Феновете протестират, тъй като се притесняват, че делото ще се потули, заради произхода на убиеца, и желанието на властите да не причиняват търкания. Част от лозунгите на привържениците бяха насочени и към политиката на правителството, и допускането на много прииждащи нови жители на столицата.