Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде офицциално изявление, публикувано на страницата на червените, относно наложената му забрана да пътува с отбора за Англия за мача с Фулъм от Лига Европа.

Ето и изявлението на Пенев:

С настоящото изразявам крайното си разочарование от днешното решение на Административен съд Бургас. Нямам логично обяснение как е възможно в едно демократично общество съдът да зачете последиците на един незаконосъобразен административен акт, издаден в резултат на откровено репресивни мерки на СИБанк, насочени срещу мен. Наложената ми забрана да напускам страната е не само незаконосъобразна, но и противоречи на нормалната човешка логика. От една страна СИБанк искат да си получат парите, от друга страна обаче в резултат на техни действия ми се пречи да изпълнявам задълженията си на старши треньор на ЦСКА. А самата банка има интерес да изпълнявам тези си задължения, тъй като срещу тях аз получавам възнаграждение. Далеч съм от мисълта, че зад предприетите от банката действия се крие някакъв личен мотив, но съм откровено изумен от досегашното й поведение, предвид, че действа срещу собствения си интерес.

Държа отново да кажа, че банковият кредит съм го обезпечил с недвижими имоти, чиято стойност е над 150% от размера на кредита. Съгласно сключения с банката договор, ако последната към даден момент е счела, че това не й е достатъчно, тя е имала задължение да ме уведоми и да поиска допълнително обезпечение. Нито съм получавал такова официално уведомление, нито пък някой от банката ме потърси, за да намерим разрешение на въпроса. Съвсем друг е въпросът, че законът изобщо не се интересува от настроенията на банката, а изрично забранява да се налагат забрани при наличието на предоставени обезпечения, какъвто е моят случай. В тази връзка следва да подчертая, че съдебният изпълнител на банката умишлено е заблудил полицията в Бургас, като не им е предоставил информация за дадените от мен обезпечения.

В заключение, твърдо вярвам, че справедливостта ще възтържествува и Върховният административен съд ще отмени тази незаконосъобразна забрана. Възнамерявам и да потърся обезщетение както от СИБанк, която с неоснователните си действия ми уронва авторитета, така и от нейния съдебен изпълнител, който за да привлече общественото внимание си позволи не само да превиши правомощията си, но дори извърши престъпление, разкривайки банкова тайна.