Стартираха ремонтните дейности по цялостната реконструкция на спортната зала в Дупница. Кметът на града инж. Методи Чимев беше на място и се запозна подробно с демонтажните дейности, които ще бъдат извършени в следващите 10 дни от техническите ръководители на обекта.

В момента се демонтира игралната площ, предстои премахване на седалките, след което ще се премине към поетапно разрушаване на залата. Дейностите стартираха официално от вчера – 1 октомври, когато влезе в сила разрешителното за строеж.

"Всеки ден ме питаха кога започва ремонтът и признавам си очаквах го и аз. Но знаете, че има закони и наредби, които трябва да се спазват, а всичко бе свързано със срокове. Вече започна сериозната работа по залата, така че връщане назад няма."

"Ще следя лично всяка седмица как върви ремонтът", обясни инж. Чимев, който се срещна и с представители на клубовете, ползващи съоръжението, съобщава сайтът zadupnitsa.com.

"Успяхме да разрешим проблемите с осигуряването на материалната база за провеждане на тренировъчен процес. Трудно е наистина, но няма как. Една година ще потърпим всички. Благодаря на треньори, играчи и ръководствата за проявеното разбиране от създаденото неудобство, но няма как. Стискат се зъби, за да имаме след година един истински храм на спорта", допълни инж. Чимев.

Реконструкцията на спортната зала е на обща стойност 4,5 млн лева и трябва да бъде напълно готова за спортно-състезателната 2015/16 година. Съоръжението е строено през 1976 г. и от тогава не е ремонтирано.