От Община Дупница потвърдиха, че 30% от сумата предвидена за реконструкция на спортната зала в града на практика е осигурена и ще бъде реална, след сключването на договора с изпълнител. Това предава сайтът http://zadupnitsa.com. Както е известно, почти 40-годишното съоръжение ще бъде разрушено почти до основи и изградено изцяло, като ще отговаря на всички международни стандарти за провеждане на волейболни и баскетболни срещи.

Областният управител Иван Каракашки обяви, че парите за одобрените от правителството проекти са по специална сметка и могат да се използват само при завършени процедури за избор на фирма – изпълнител и реални строителни дейности.

За спортната зала са отпуснати 4,5 млн. лева, което означава, че малко над 1,3 млн. лева ще бъдат освободени веднага след като започнат ремонтните дейности.

“Комисията в момента работи по документацията и като приключи работа ще бъде насрочена дата за отваряне на ценова оферта. Тогава ще стане ясен и крайният срок за изпълнение на поръчката. С конкретна дата на стартиране на ремотните дейности, няма как да се ангажираме, докато не се произнесе комисията”, отговориха от общинския пресцентър.

Да реконструира залата, която ще бъде с капацитет 1500 седящи места и на три нива се яви само една фирма “Стройкомерс” на Даниел Атарян. Ако документацията им е наред, то през месец юли ще започне същинската работа по проектирането на залата и изграждането й.