Националката Силвия Дънекова не крие надеждите си за финал на 1500 метра на Европейското първенство, което ще се проведе в Прага (5-8 март).

„Преди всичко се надявам да направя личен резултат. Готова съм за него, погледнах ранглистите, това, което очаквам горе-долу от себе си може би ще ми стигне за бягане във финал. Все пак това е състезание и никога не можеш да предвидиш точно какво ще стане“, сподели Силвия Дънекова.

„Малко ми е нетипична тази дисциплина, защото ми е малко по-бърза и блъскането при жените е по-голямо. Аз съм свикнала при по-елегантните бягания, но смятам, че ще успея да се преборя, с лакти, с нокти.“

„Аз все още се лутам в своята подготовка. Тези, които ме познават, знаят, че моето бягане е на 3000 метра стипълчейз, което е лятна дисциплина. Преди две години, когато бягах зимата на 1500 метра през лятото успях да реализирам доста добър резултат. Миналата година пропуснах изцяло зимния период, което не ми донесе необходимия резултат след това, затова се върнах на 1500 метра. Все пак е и предолимпийска година, в която се покриват нормативи. Надявам се да си покрия отрано норматива за Рио“, допълни Дънекова.

„Надеждата е изцяло в мен и нямаше да се лишавам от толкова много неща, ако не очаквам по-бързо от 9.35. Ако бъда максимално откровена, това под 9.35 го очаквах и в Цюрих, но явно не беше моят ден“, коментира още Силвия Дънекова.