Пилотите на Ферари похвалиха инженерите на отбора от Формула 1 за бързото развитие на болида, след като силните предсезонни тестове доведоха до обещаващо представяне на Себастиан Фетел и Кими Райконен в състезанието за Гран При на Австралия по-рано този месец.

Германецът дори заяви, че в този болид на италианския конструктор се чувства значително по-добре, отколкото в миналогодишния на Ред Бул. Фетел страдаше от смяната на правилата през миналия сезон и рядко стигаше до подиум, но още с първия си старт за Ферари стигна до третото място в Мелбърн.

Райокнен също изкара незадоволителен сезон и караше дълго време на петото място на "Албърт парк", когато обаче се появиха проблеми при спиране в гаража и не успя да завърши първото Гран при за сезона.

Въпреки че и двата болида на Ферари изоставаха от скоростта на дуото на Мерцедес - Люис Хамилтън и Нико Розберг, то италианският отбор изпревари Ред Бул временно в класирането при конструкторите.

"Съвсем нормално е да направим крачка напред и честно да ви кажа, тук се чувствам добре още от първия ден. Миналата година имах сериозни затруднения и не бях особено щастлив, но балансът на новия автомобил ми допада много. В по-добра позиция сме в сравнение с миналогодишното представяне на Ферари, но все още имаме да свършим много работа. Липсва ни скорост и изоставаме от Мерцедес, но годината е дълга и ще бъде интересна", каза Фетел.

Фетел се надява Ферари да задържи инерцията от Мелбърн и отново да бъде на подиума този уикенд: "Ще се опитаме да защитим добрите впечатления от Австралия и да повторим успеха. Надявам се да бъдем една идея по-близо до Мерцедес и една идея по-далеч от Уилямс. Битката ще бъде тежка".