Ейдриън Нюи няма да се наложи да чака до 2027-а година, за да започне работа в нов отбор след раздялата си с Ред Бул, която бе потвърдена от „червените бикове“ по-рано днес.

Легендарният дизайнер ще си тръгне от Милтън Кийнс в началото на 2025-а година, а дотогава той ще се фокусира изцяло върху довършителните работа по RB17, първата хиперкола на Ред Бул. Реално този период ще бъде използван като така наречения „гардънинг лийв“ - времето, в което Нюи няма да може да работи за конкурентен на Ред Бул тим.

Това означава, че британецът ще може да започне работа в друг тим веднага след раздялата си с Ред Бул. Затова информират журналистът Ерик ван Харен, който има добри контакти в Ред Бул. По-късно тази информация бе потвърдена и от The Athletic.

Ако тази информация се окажа вярно то това ще е много добра новина за всеки, който има желанието да привлече Нюи. Фактът, че британецът ще може да стартира работата си в нов тим още през 2025-а година означава, че той ще има възможността да помогне на новия си екип при разработката на колата за сезон 2026, когато ще бъдат въведени и следващите технически правила.

Доста отбори се интересуват от услугите на Нюи, а за основни претенденти за подписа на британеца се смятат Ферари и Астън Мартин. Последните информации сочат, че е по-вероятно Нюи да избере Ферари, най-вече заради факта, че той не е голям фен на собственика на Астън Мартин Лорънс Строл.