Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че не бива да се поддава на слабото начало, което записва през 2016 година.

Трикратният първенец стартира новия сезон с второ място в Австралия, след което беше трети в Бахрейн, а в Китай изживя голямото си разочарование, записвайки 7-о място. За разлика от него съотборникът му Нико Розберг грабна победите във всяко едно от състезанията и така има преднина от 36 точки във временното класиране.

Все пак Хамилтън си дава сметка, че е твърде рано, за да бъде истински притеснен относно резултатите си. „След Шанхай много мисли ми минаха през главата, това беше очаквано“, каза 30-годишният британец. „След всички тези години обаче опитът ме е научил да бъда спокоен и да продължа да вървя напред дори когато получавам удари.“

„И друг път съм се оказвал в подобна позиция. Много неща могат да се случат в следващите 18 старта, а моята увереност в отбора е пълна. Сегашното пътуване само ни сплотява и ни прави по-силни. Знам, че ще намеря сили за отговор. Очакват ме много по-успешни дни“, допълни Хамилтън.