Мениджърът на Фернандо Алонсо защити трансфера на своя клиент в Макларън с думите, че испанецът ще има по-добро бъдеще в британския тим и промяната е положителна.

След 5 сезона във Ферари двукратният световен шампион реши да се върне в бившя си отбор, който обаче не стартира по най-добрия начин партньорството с Хонда през 2015 година. От друга страна „скудерията“ направи чудесен ход с привличането на Себастиан Фетел за заместник на Алонсо, а германецът досега е единственият пилот извън дуото на Мерцедес с победа през кампанията.

„Вярвам, че в един момент нещата с Ферари приключиха и за двете страни. Вярвам също така, че промяната за Алонсо е положителна“, коментира Бриаторе. „Макларън е сериозен отбор. Хонда е страхотна компания и е хубаво да работим с тях.“

„Не мисля, че например Даниел Рикиардо се намира в по-добра ситуация в Ред Бул отколкото Фернандо в Макларън. Във Формула 1 по настоящем има един отбор и това е Мерцедес. Всички други минават след тях, а второто място е първото при губещите“, допълни бившият шеф на Рено.