Отборът на Борусия Дортмунд постигна категорична победа с 4:0 като гост на Галатасарай в мач от Група D на Шампионската лига. Немският тим има пълен актив от 9 точки в три мача в този поток.

Тимът, воден от Юрген Клоп, доминираше през целия мач, като демонстрира страхотна игра на терена в Турция. За разлика от представянето в Първа Бундеслига, Борусия продължава отличните си резултати в Европа.

Гостите поведоха още в 6-ата минута на срещата. При една от бързите атаки на немския тим, Марко Ройс центрира успоредно на голлинията отляво, а Пиер-Емерик Обамеянг засече отблизо за 1:0.

В 18-ата минута гостите успяха да увеличат преднината. Лукаш Пишчек видя освободилия се в наказателното поле Пиер-Емерик Обамеянг, който засече от границата на пеналта за 2:0.

Съставът на Борусия Дортмунд продължи да диктува случващото се на терена. Марко Ройс, освен асистенция, успя да запише на сметката си и попадение, при това красиво. Атакуващият играч получи топката на около 23 метра от вратата и стеля в горния десен ъгъл за 3:0.

На няколко пъти Уесли Снайдер излизаше на добри позиции, но така и не успя да стигне до вратата на съперника.

В 83-ата минута гостите отбелязаха своя четвърти гол. Илкай Гюндоган отправи отличен пас към Адриан Рамос, който от границата на наказателното поле стреля за крайното 4:0.

След третия пореден успех в групата Борусия заема първото място в подреждането с 9 точки, следван от Арсенал с 6. Андерлехт заема третата позиция с 1, колкото има и Галатасарай на четвъртото място.

В другия мач от тази група Арсенал постигна труден успех с 2:1 над Андерлехт.