Отборът на Сърбия записа запомняща се победа с 3:2 над Австрия в световна квалификация от група D, която изпрати тима на Славолюб Муслин на първо място във временното класиране.

Двубоят на стадион „Райко Митич“ в Белград започна отлично за домакините. Още в 6-ата минута Александър Митрович поведе „орлите“ към успеха. Нападателят на английския Нюкасъл получи топката абсолютно сам срещу вратаря и не срещна никакви трудности да се разпише с удар от близо 12 метра. Асистенцията за гола бе на Душан Тадич.

Ранното попадение за Сърбия обаче не смути гостите, които бързо се върнаха в мача. Марко Сабитцер изравни за Австрия и върна надеждите на своите за нещо повече в този двубой. Веднага след това Янко пропусна отлична възможност за гостите, за да направи пълен обрат на резултата.

В 23-ата минута домакините взеха нова преднина в резултата след нова отлична комбинация между Тадич и Митрович. Двамата комбинираха отлично, а нападателят с глава от близко разстояние направи резултата 2:1. Именно при такъв резултат завърши и първата част.

През втората част двата тима продължиха да търсят победата. Късметът първо се усмихна на гостите от в 62-ата минута. След сериозна грешка в отбраната на Сърбия и нелеп рикошет, топката попадна в Марк Янко, котйо не сгреши.

Домакините обаче реагираха като ужилени и се втурнаха в предни позиции. Настойчивата игра на сърбите даде резултат четвърт час преди края, когато Душан Тадич ознаменува добрата си игра с красиво попадение за крайното 3:2.

В друг мач от групата Ирландия очаквано се наложи като гост на Молдова с 3:1.