Фиорентина се класира за следващата фаза на турнира на Лига Европа. „Виолетовите“ спечелиха с 2:1 при гостуването си на Гинган и по този начин си осигуриха първото място в група „К“ на надпреварата. Италианците играха повече от едно полувреме с човек по-малко, но успяха да удържат победата.

Домакините имаха първата сериозна възможност да поведат в резултата във 2-та минута, когато Самбу Ятабаре стреля опасно с глава, но в страни от вратата на Фиорентина.

Две минути по-късно Марко Марин стреля опасно от дистанция, но топката премина в страни от левия стълб на вратата на Гинган.

Фиорентина поведе в резултата в 6-та минута, когато след груба грешка в защитата на Гинган Алберто Акуилани подаде към Марко Марин, който изпрати топката в опразнената врата.

Фиорентина успя да удвои своята преднина в 13-та минута, когато след Хуан Варгас пусна остро подаване към Кума Бубакар в наказателното поле на Гинган и той отблизо простреля Лошл.

Андреа Лазари бе много близо до това да върне един гол за Гинган в 30-та минута, но Чиприан Татарушану успя да спаси. Четири минути по-късно вратарят на Фиорентина спаси много опасен удар с глава на Мустафа Диало. В 37-та минута Клаудио Беавю стреля с глава, но над напречната греда в аут. Жереми Пие направи фрапантен пропуск в 40-та минута, като не успя да намери целта.

Фиорентина остана с човек по-малко на терена в 44-та минута. Хосе Басанта повали Марво в наказателното поле на италианците и съдията Алексей Есков посочи бялата точка и извади директен червен картон на футболиста на „виолетовите“. Наказателният удар бе реализиран от Клаудио Беавю в 45-та минута.

В началото на второто полувреме Гинган бе близо до това да изравни резултата. В 49-та минута Беавю получи топката в наказателното поле на Фиорентина, но стреля над напречната греда в аут.

Домакините продължиха да търсят изравнително попадение. В 63-та минута след центриране в наказателното поле на Фиорентина Мустафа Диало стреля с глава, но в аут.

Клаудио Беавю излезе на добра позиция срещу Татарушану в 74-та минута, но вратарят успя да отрази удара на футболиста на Гинган.

Гол на Мустафа Диало не бе зачетен в първата минута на добавеното време на срещата заради засада.

Така Фиорентина успя да постигне четвърта победа и да си осигури класиране за следващата фаза на турнира.

Фиорентина е на първо място в групата с 13 точки. ПАОК е втори със 7, колкото има и третия Гинган, а четвърти е Динамо Минск с 1 точка.

В последните мачове от групата Гинган гостува на ПАОК, а Фиорентина приема Динамо Минск.