Рома спря серията си от три поредни мача без успех във всички турнири, след като постигна минимална победа с 1:0 в домакинството си на украинския Динамо Киев в среща от третия кръг на основната фаза на Лига Европа. Единственото и победно попадение реализира Артьом Довбик в 23-ата минута от дузпа. „Джалоросите“ играха предимно със резерви и само с няколко основни футболисти.

Снимки: Gulliver/GettyImages
26 снимки

В първите минути на „Олимпико“ двата отбора не предприемаха рискове.

В средата на първата част домакините от Рома издебнаха грешка на противника и си спечелиха дузпа. Тарас Михавко се провини и получи жълт картон за нарушението в наказателното поле, където дръпна Томазо Балданци. С наказателния удар се нагърби Артьом Довбик, който безпогрешно реализира за 0:1.

„Вълците“ заиграха доста вяло след гола и не оказваха сериозен натиск. Две минути преди почивката италианците можеше да си изпатят, ако гол на Назар Волошин не бе отменен заради засада.

След почивката домакините не допускаха неприятности пред вратата си, но и в предни позиции бяха доста пасивни. Едва в 75-ата минута пряк свободен удар на Лоренцо Пелегрини прехвърча опасно близо до украинската врата.

Десетина минути по-късно Пауло Дибала и Елдор Шомуродов разиграха страхотно с по едно докосване и узбекът излезе на стрелкова позиция. Ударът на Шомуродов обаче мина до дясната греда на Динамо Киев. Стрелецът прие тежко пропуска, с който можеше да реши мача и се наложи неколцина от съотборниците му да го успокояват на терена, включително капитанът Пелегрини.

Въпреки това, Рома стигна до първи успех при Иван Юрич в Лига Европа, като събра четири точки от първите три мача и заема 16-ата позиция, докато Динамо Киев е с нула на дъното. В следващи кръг „вълците“ гостуват на белгийския Роял Юниън Сен-Жилоа, а украинците приемат унгарския Ференцварош.