Тотнъм Хотспър постигна трета поредна победа в Лига Европа, след като надделя с минималното 1:0 над АЗ Алкмаар в Лондон. Единственото и победно попадение реализира Ричарлисон от дузпа в 53-ата минута. Гостите от Нидерандия завършиха двубоя и с човек по-малко заради изгонването на Давид Мьолер Волфе в 85-ата минута за два жълти картона.

Снимки: Gulliver/GettyImages
50 снимки

През първото полувреме Тотнъм имаше своите шансове, но на няколко пъти Тимо Вернер пропусна добри възможности, а веднъж и Раду Драгушин стреля с глава след корнер, но и той не бе точен.

АЗ също имаше своите положения, а в 29-ата минута Фрейзър Форстър трябваше да прави страхотно спасяване след изстрел с глава на Пенетра.

В 32-ата минута се стигна до любопитен момент, когато Джеймс Мадисън падна в наказателното поле и съдията разгледа ситуацията за евентуална дузпа, но така и не отсъди такава.

Тотнъм, обаче, получи дузпа в своя полза в 51-ата минута. Лукас Бергвал бе спънат в гръб и съдията този път посочи бялата точка. Ричарлисон изпълни наказателния удар в стил „паненка“ и отбеляза за 1:0 в 53-ата минута.

Гостите завършиха мача в намален състав. Пет минути преди края на редовното време Давид Мьолер Волфе изрита в гръб съперников играч и получи втори жълт и червен картон.

В крайна сметка Тотнъм стигна до успеха и с актив от девет точки от три мача е на второто място във временното класиране. АЗ Алкмаар пък допусна първа загуба и с три точки се намира на 24-ото място в таблицата.