Старши треньорът на Рома - Иван Юрич призна, че отборът му в момента няма манталитет на победител предвид резултатите на тима от началото на сезона. „Вълците“ заемат едва десетото място в Серия А, а в четвъртък ще търсят първата си победа в Лига Европа през настоящата кампания при домакинството си на украинския Динамо Киев.

„Мисля, че играхме добре в последния мач срещу Интер, но все още ни липсва манталитет на победители. Настоящият такъв не е достоен за Рома. В крайна сметка, мисля, че имаме всичко необходимо, за да работим добре, но трябва да се променим. Очаквам различно отношение утре, за да променим ситуацията. Нуждаем се от по-силен характер. Не бива да приемаме грешки като тези срещу Монца. Виждам играчи, които се подобряват, но все още не сме там, където Рома трябва да бъде. Сега е моментът да натиснем. Получаваш манталитет на победител в тренировките. Там израстваш и ставаш корав. Става въпрос за всекидневната работа. Все още не сме го постигнали, но работим върху това“, заяви Юрич на своята пресконференция в сряда.

„Нищо не ми липсва. Имам директор, с когото често говоря. Той идва да гледа тренировките ни и доста си говорим. Разполагаме с топ тренировъчна база и топ ръководство. Клубът има визия, като целта е класиране за Шампионската лига, защото това е много важно. Няма да подценяваме никого. Трябваше да победим Монца и да завършим наравно с Интер. Когато играеш определени мачове, необходимо е да постигнеш резултати в тях. Ще има мачове, в които ще играем зле. В момента представянето ни е по-добро от резултатите ни, но това не е оправдание. В момента не сме готови психически. Момчетата имат възможност да погледнат отвъд бъркотията, която ги заобикаля. Трябва да имат невероятен глад да преобърнат нещата“, коментира още хърватинът.