Удинезе победи Интер с 2:1 насред „Сан Сиро“ в мач от 14-ия кръг на Серия А. В Милано един срещу друг се изправиха два отбора в лошо моментно състояние като Интер нямаше победа в Серия А в последните 4 мача, а за Удинезе тази серия бе 5 двубоя.

Момчетата на Андреа Страмачони обаче сложиха поне за кратко край на своите мъки, благодарение на два гола през второто полувреме. В същото време пък ситуацията пред „нерадзурите“ и техния нов треньор Роберто Манчини се утежни допълнително.

Нищо обаче не подсказваше за подобен развой през първото полувреме, в което Интер бе по-добрият отбор на терена и в неговия край стигна до първия гол в мача.

Той бе дело на Мауро Икарди, който се възползва от извеждащо подаване на Фреди Гуарин, измъкна се от бранителите на гостите и чукна във вратата на Карнезис за 1:0.

През второто полувреме обаче „нерадзурите“ изцяло дадоха инициативата на своя съперник, който се възползва и започна да създава положения пред вратата на своя съперник. Ди Натале получи добра топка в наказателното поле, но Ханданович спаси удара му. И словенецът обаче нямаше шанс в 60-ата минута, в която Бруно Фернандеш реализира страхотен изравнителен гол.

Португалецът пое в наказателното поле като с първото си докосване си вдигна топката, след което от воле реализира за 1:1.

Интер продължи да играе объркано, а Ранокиа спаси втори гол, след като изби топката малко пред голлинията. Фернандеш пък с глава можеше да огорчи отново Ханданович, но се размина с топката.

В 71-ата минута обаче Удине все пак стигна до втори гол, благодарение най-вече на ужасна грешка в отбрана на Родриго Паласио. Аржентинецът върна топката назад към своя вратар, но пасът му бе лош и бе пресечен от влезлия като резерва Сирил Теро. Французинът преодоля излезлия напред Ханданович, след което чукна топката в опразнената врата за 2:1.

До края на мача гостите играеха умно в отбрана и не позволиха на своя съперник да стигне до сериозни положения за гол.

В класирането Удинезе се изкачи на осмо място с 21 точки, а Интер е на 12-а позиция със 17.