Италианската преса е категорична, че резултатът от снощната загуба на „скуадра азура“ не отговаря на пълната доминация на съперника на терена. предаде Ройтерс.

Испания победи Италия с 1:0 в чакания с най-голям интерес мач от груповата фаза на UEFA EURO 2024. "Ла Фурия" изигра много силен мач в Гелзенкирхен и пропусна да разгроми своя съперник. Единственият гол в срещата падна в 55-ата минута, когато Рикардо Калафиори намери собствената си врата.

Ето и какво споделят медиите в Италия:

"Малката Италия"  бе заглавието на вестник "Гадзета дело Спорт", което бе ясен знак как Испания е надиграла отбора на Спалети.

"Адзурите не бяха в мача в нито един момент","Равенство с Хърватия ще бъде достатъчно", завършва анализът с нотка на оптимизъм.

Според бившия треньор на Италия и Милан Ариго Саки, разликата между двата тима е била огромна, но чувства, но не обвинява за това трен»орът Лучано Спалети.

"Отборът на Де ла Фуенте играе доминиращ футбол, има технически и тактически умения, знае как да се движи и най-важното - прави го в правилното време", пише Саки.

"За съжаление, Италия все още не е отбор. Това отнеме време и изисква търпение. Ние имаме да учим много от тази загуба и се надявам, че ще опитаме да учим от грешките, които направихме", добави той.

"Нека да изясним нещо сега: Спалети не е за упрек. Той е треньор, който работи по-малко от година, наследи трудна ситуация и се опитва да изгради стил на отбора, който никога не е имал такъв", написа още Ариго Саки.

"И все пак се измъкнахме добре", пише "Тутоспорт"

"Кориере дело Спорт" пусна заглавие "Да изтрием", като смята, че Италия трябва да забрави загубата от Испания, споменава се, че тимът има нужда само от равенство срещу Хърватия за осминафиналите.

"Адзуриге бяха доминирани, Испания бе по-силна", пиша "Ла Република", а "Ла Стампа" излезе със заглавието "Испанско наказание". "Само Донарума спаси призраците от 2012"