Защитаващият титлата си тим на Италия и бронзовият медалист от Световното първенство в Катар 2022 Хърватия се подготвят за решаващия мач от група "B" в понеделник на Евро 2024 на фона на опасенията за евентуално отпадане и на двата отбора.

Докато Италия ще продължи напред и при равенство след победата с 2:1 над Албания и загубата с 0:1 от победителя в групата Испания, Хърватия трябва да спечели, защото допусна поражение с 0:3 от Испания и направи 1:1 с Албания.

Ако Хърватия победи и Албания изненада Испания в другия мач, Италия ще отпадне в това, което би било още една катастрофа, след като "адзурите" не успяха да се класират за последните две световни първенства.

"Говорихме много, за да се опитаме да разберем къде сме сгрешили срещу Испания. Когато загубиш, можеш или да се чувстваш разочарован, или да се опиташ да решиш проблемите. За щастие, футболът винаги ти дава втори шанс“, каза старши треньорът Лучано Спалети на пресконференция.

Gulliver/GettyImages
51 снимки

"Ще трябва да променим отношението си, ще ни трябва повече интензивност и издръжливост. Ще се опитаме да бъдем по-солидни и да не рискуваме да им дадем шанс да ни вкарат гол. Но няма да е лесно, защото има много начини, по които те могат да го направят", добави той.

Спалети каза още, че защитникът Федерико Димарко е възстановен от контузията и ще премине допълнителни тестове, но трябва да бъде на разположение за мача в понеделник.

Мениджърът на отбора Джанлуиджи Буфон пък заяви: "Не трябва да влизаме със страх в следващия мач, а трябва да върнем сигурността и увереността в себе си".

"Страхът е дума, която не обичам да използвам, когато говорим за футбол. Страхът е за неща, които са по-важни от футбола", коментира защитникът Алесандро Бастони.

Италианският национал Матео Дармиан предупреди, че "Хърватия е силна, има опитни и много качествени играчи". / БТА