Хърватия и Италия се изправят един срещу друг в сблъсък за второто място в група В на UEFA EURO 2024. Срещата в Лайпциг започва в 22:00 часа и ще може да я гледате на живо с картина в Gong.bg. 

Преди началото на последните мачове от групата "скуадра адзура" заема второто място с три точки, докато хърватите са последни с една. Толкова има и третият Албания, докато Испания вече си осигури първото място. 

Досега италианците имат победа с 2:1 над албанците и загуба с 0:1 от испанците. Хърватите пък претърпяха тежка загуба с 0:3 от “Ла Фурия”, след което изненадващо завършиха наравно 2:2 със “соколите”.

Действащият европейски шампион ще се нуждае и само от точка, за да завърши втори в групата, докато "ватрените" са задължени да преследват победата, защото в противен случай и евентуално трето място може да не им стигне за продължаване в следващата фаза. 

Селекционерът на Италия Лучано Спалети подготвя промени в своя състав. Аут за мача е Федерико Димарко, като най-вероятно ще бъде заменен от съотборника си в Интер Матео Дармиан. Очаква се атаката да води Матео Ретеги, след като до момента Джанлука Скамака разочарова. 

В състава на Хърватия също ще има промени. Очаква се в защита да играят Йосип Станишич и Марин Понграчич, след като Йосип Юранович и Иван Перишич не се представиха на ниво срещу Албания. Възможно е титулярно място в атака да получи Анте Будимир за сметка на Бруно Петкович. 

Главен съдия на мача е Дани Макели от Нидерландия.