Стана ясен и последният осминафиналист за Купата на Италия след битките в сряда. Удинезе изхвърли един от смятаните за аутсайдери тим на Чезена след победа с 4:2 у дома. Тази победа обаче не дойде никак лесно. 

"Фриуланите" имаха нужда от 120 минути, за да се справят със съперника си. В редовното време мачът приключи 2:2, но в допълнителните 30 минути аутсайдерите свършиха силите и отпаднаха. 

Иначе мачът започна страхотно за Чезена. Още в 4-та минута Милан Джурич откри резултата за гостите и мачът започна да придобива привкус на сериозна битка. И отговорът на домакините не закъсня. 

Още в 20-та минута Алан изравни за домакините, а дори преди почивката обратът вече беше пълен. В 44-та минута португалецът Бруно Фернандеш се разписа за 2:1 и зарадва неособено пълните трибуни на "Фриули". 

Но играчите на Чезена не се предадоха. В 55-та минута Давиде Суки изравни, но малко след това нов удар се стовари върху скромния тим. В 61-та минута беше изгонен Масимо Волти, но въпреки това гостите устискаха равенството до края на редовното време. 

Така се стигна до продължения, в които обаче играчите на Чезена бяха гроги. В 99-та минута Лукас Еванджелиста вкара за 3:2 за Удинезе и уби надеждите на гостите, а успехът беше подпечатан от Сирил Теро в 113-та минута, за да се оформи крайното 4:2. 

Така "фриуланите" се присъединиха към Лацио, Сасуоло, Верона, Аталанта и Емполи, които вече намериха място на осминафиналите, заедно с поставените директно на този етап грандове. В четвъртък вечерта са и последните два мача от тази фаза.